Så blir svampen som färsk

Göran kommer med ett eget tips till svampexperten hur man får fryst svamp att verka färsk.

Foto: Jan Collsiöö/Scanpix

Mat & dryck2009-08-30 17:04

Hej!

Jag har som jag tycker ett mycket bra tips när det gäller kantareller, både gula, vita och tratt. Jag rensar dem väldigt noga och packar dem i påsar utan att koka ur vattnet och fryser in dem så att säga råa.

Vid användandet tar jag dem direkt ur frysen utan att tina dem, och lägger dem i varm stekpanna. Resultatet blir som om de vore nyplockade. Nackdelen är utrymmet i frysen.

Testa!

/Göran

Hej Göran!

Ett bra tips, väl värt att testa!

Det går utmärkt att frysa svamp rå och sedan tillaga direkt utan föregående upptining. Jag har inte själv testat i någon större skala, mest för att det tar större plats som du påpekar, särskilt om man fryser svamparna hela.

Det finns ju champinjoner på marknaden som är frysta råa och skivade och dem har jag tillagat med bra resultat. 

Hälsningar

Magnus Källberg

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!