Saken är vegobiff

Mimmi avslutar sina fyra veckor med att laga en vegoburgare på supernyttigt bovete.

Foto:

Mat & dryck2010-04-26 16:00

Vegoburgare 4 biffar

4 dl kokt kallt bovete

5 soltorkade tomater

1 tsk chiliflakes

1½ dl riven parmesan

1 kruka basilika

2 tsk buljong

salt och peppar

Svarta och vita sesamfrön till panering

Mixa bovete, tomater och basilika grovt. Blanda i de övriga ingredienserna till en slät smet.

Forma biffar och vänd dom i sesamfrön.

Stek biffarna i stekpanna eller i ugnen på 170 gr 20-30 min.

Senapsdressing

2 dl crème fraiche

2 msk honungssenap eller grov senap och 1 msk honung

salt och peppar

Tillbehör

Ett rustikt bröd gärna surdeg

Bladgrönt tex ruccola

Tunna skivor rödlök

Avokado

Ajvar relish

Lägg ihop burgarna och servera med  klyftpotatis eller en rödkålsallad till.

Rödkålssallad

500 gr rödkål

1 apelsin saft och skal

1 apelsin filéer

2 msk olja

salt och peppar

Strimla rödkålen tunt med en osthyvel. Riv apelsinskalet och pressa saften över kålen, tillsätt olja, salta och peppra. Krama kålen så den blir lite mjukare. Garnera med apelsinfiléer.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!