Vegoburgare 4 biffar
4 dl kokt kallt bovete
5 soltorkade tomater
1 tsk chiliflakes
1½ dl riven parmesan
1 kruka basilika
2 tsk buljong
salt och peppar
Svarta och vita sesamfrön till panering
Mixa bovete, tomater och basilika grovt. Blanda i de övriga ingredienserna till en slät smet.
Forma biffar och vänd dom i sesamfrön.
Stek biffarna i stekpanna eller i ugnen på 170 gr 20-30 min.
Senapsdressing
2 dl crème fraiche
2 msk honungssenap eller grov senap och 1 msk honung
salt och peppar
Tillbehör
Ett rustikt bröd gärna surdeg
Bladgrönt tex ruccola
Tunna skivor rödlök
Avokado
Ajvar relish
Lägg ihop burgarna och servera med klyftpotatis eller en rödkålsallad till.
Rödkålssallad
500 gr rödkål
1 apelsin saft och skal
1 apelsin filéer
2 msk olja
salt och peppar
Strimla rödkålen tunt med en osthyvel. Riv apelsinskalet och pressa saften över kålen, tillsätt olja, salta och peppra. Krama kålen så den blir lite mjukare. Garnera med apelsinfiléer.