Sallad med lättrökta räkor från grillen

Receptet kräver grill med lock och ventil.

Mat & dryck2008-11-20 20:43

4 personer

1 kg hela räkor med skal

1 tsk rökt salt eller barbecuesalt

1 msk rapsolja

Till salladen:

1 huvud isbergssallad

1 huvud ekbladssallad

4 tomater

1 gurka

1 knippe rädisor

1 röd lök

Till rökningen:

2 torra enkvistar med barr

1. Blanda olja med rökt salt eller barbecuesalt. Lägg räkorna i en skål och slå oljan över. Rör om och låt stå en stund.

2. Lägg ett "finmaskigt" galler på grillen. Ett bit nät, typ finmaskigt hönsnät, i 2-3 skikt är en annan lösning, allt för att inte räkorna ska rasa ner i glöden. Stoppa in ett par torra enkvistar i glöden, lägg på lock och rök räkorna 2 minuter.

3. Riv salladsbladen grovt. Skär tomater och gurka i bitar och blanda med salladen. Toppa med strimlad röd lök, rädisor och rökta räkor.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!