4 personer
1 kg hela räkor med skal
1 tsk rökt salt eller barbecuesalt
1 msk rapsolja
Till salladen:
1 huvud isbergssallad
1 huvud ekbladssallad
4 tomater
1 gurka
1 knippe rädisor
1 röd lök
Till rökningen:
2 torra enkvistar med barr
1. Blanda olja med rökt salt eller barbecuesalt. Lägg räkorna i en skål och slå oljan över. Rör om och låt stå en stund.
2. Lägg ett "finmaskigt" galler på grillen. Ett bit nät, typ finmaskigt hönsnät, i 2-3 skikt är en annan lösning, allt för att inte räkorna ska rasa ner i glöden. Stoppa in ett par torra enkvistar i glöden, lägg på lock och rök räkorna 2 minuter.
3. Riv salladsbladen grovt. Skär tomater och gurka i bitar och blanda med salladen. Toppa med strimlad röd lök, rädisor och rökta räkor.