Grillspett på kalkon
Grillspett 1
Marinad:
1 tsk riven ingefära
2 mixade limeblad
1 tsk chili
1 tsk curry
2 msk soya
2 msk olja
Skär kalkonbröstet i avlånga bitar och lägg dem i marinaden någon timme.
Trä upp på spett.
Grillspett 2
Skär kalkonen i tunna skivor.
Gör en fyllning med
300 gr bladspenat
100gr getost
1 st schalottenlök (bananschalott)
Fräs bladspenat och finhackad lök låt svalna och smula ner getost.
Fyll skivorna med röran och ?sy ihop? med ett grillspett.
Servera med en färgglad sallad och några goda röror.
Röror
1 dl färskost
1 dl crème fraiche
Skal och saft från 1 lime, 1 citron och 1 apelsin
Salt och peppar
Bönröra
1 dl smörbönor
2 dl yoghurt 10%
1 vitlöksklyfta
finhackad gräslök
1 msk olivolja
smaka av med salt och peppar
Grovmosa bönorna och blanda i yoghurt, olja och gräslök.
Rödkålssallad
500 gr rödkål
1 apelsin, saft och skal
1 filead apelsin
2 msk olja
salt och peppar
Strimla rödkålen tunt med en osthyvel. Riv apelsinskalet och pressa saften över kålen, tillsätt olja, salta och peppra. Krama kålen så den blir lite mjukare. Garnera med apelsinfiléer.