Receptet kräver grill med lock och ventil.
Lättrökt sidfläsk med bönsalsa och sallad
4 personer
500 g rimmat fläsk, typ stekfläsk
2 burkar bönor, gärna olika sorter
1 burk kryddad tomatsås (pastasås)
Till rökningen:
2 torra enkvistar med barr
1. Spola bort vattnet från bönorna. Valet av bönor är fritt, men ta gärna olika sorter och välj några mer spännande sorter än vita. Blanda bönorna i tomatsås, typ pastasås med ordentlig kryddning, och värm försiktigt.
2. Tänd grillen och låt kolen bli grå och het. Fördela fläskskivorna på gallret och lägg ett par enkvistar i glödbädden. Sätt gallret på plats och lägg på locket. Rök fläsket 6-7 minuter med botten- och toppventilerna öppna för bra drag. Vänd gärna fläskskivorna vid halvtid.
3. Servera det rökta fläsket och bönsalsan med blandad sallad.