Sidfläsk med risk för återfall

Den här fläskrätten presenteras med en varning - för den är så god och enkel att laga.

Foto:

Mat & dryck2008-11-20 20:43

Receptet kräver grill med lock och ventil.

Lättrökt sidfläsk med bönsalsa och sallad

4 personer

500 g rimmat fläsk, typ stekfläsk

2 burkar bönor, gärna olika sorter

1 burk kryddad tomatsås (pastasås)

Till rökningen:

2 torra enkvistar med barr

1. Spola bort vattnet från bönorna. Valet av bönor är fritt, men ta gärna olika sorter och välj några mer spännande sorter än vita. Blanda bönorna i tomatsås, typ pastasås med ordentlig kryddning, och värm försiktigt.

2. Tänd grillen och låt kolen bli grå och het. Fördela fläskskivorna på gallret och lägg ett par enkvistar i glödbädden. Sätt gallret på plats och lägg på locket. Rök fläsket 6-7 minuter med botten- och toppventilerna öppna för bra drag. Vänd gärna fläskskivorna vid halvtid.

3. Servera det rökta fläsket och bönsalsan med blandad sallad.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!