Söndagsmiddag på grillen

Hel fläskfilé på salladsbädd med fransk potatissallad blir det närmaste finmat du kan komma på grillen.

Foto:

Mat & dryck2008-11-20 20:42

4 personer

700 g putsad fläskfilé

Till marinaden:

5 msk rapsolja

3 msk soja

2 msk vinäger

1 msk ljus fransk senap

2 tsk rosmarin

1/2 tsk hackad timjan

1 kryddmått mald ingefära

1 kryddmått paprikapulver

Till potatissalladen: 600 g kokt färskpotatis

4 msk yoghurt

2 msk vitvinsvinäger

4 msk olivolja

1 vitlöksklyfta

1 msk ljus, fransk senap

salt och vitpeppar

3 msk hackad persilja

3 msk hackad gräslök

Till servering:

blandade salladsblad

1. Blanda samman dressingen till potatissalladen. Koka potatisen. Dela den ännu varma potatisen och vänd ner i dressingen.

2. Putsa bort hinnor från köttet. Pensla på marinad, låt dra en stund och grilla. Köttet måste vändas då och då på grillen för att bli jämnt genomstekt. Den sammanlagda grilltiden är 12-15 minuter. Packa in köttet i folie och låt det dra 10 minuter innan det skivas upp.

3. Servera köttet på salladsbädd. Potatissalladen kan serveras kall eller ljummen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!