4 personer
700 g putsad fläskfilé
Till marinaden:
5 msk rapsolja
3 msk soja
2 msk vinäger
1 msk ljus fransk senap
2 tsk rosmarin
1/2 tsk hackad timjan
1 kryddmått mald ingefära
1 kryddmått paprikapulver
Till potatissalladen: 600 g kokt färskpotatis
4 msk yoghurt
2 msk vitvinsvinäger
4 msk olivolja
1 vitlöksklyfta
1 msk ljus, fransk senap
salt och vitpeppar
3 msk hackad persilja
3 msk hackad gräslök
Till servering:
blandade salladsblad
1. Blanda samman dressingen till potatissalladen. Koka potatisen. Dela den ännu varma potatisen och vänd ner i dressingen.
2. Putsa bort hinnor från köttet. Pensla på marinad, låt dra en stund och grilla. Köttet måste vändas då och då på grillen för att bli jämnt genomstekt. Den sammanlagda grilltiden är 12-15 minuter. Packa in köttet i folie och låt det dra 10 minuter innan det skivas upp.
3. Servera köttet på salladsbädd. Potatissalladen kan serveras kall eller ljummen.