Sportlovsmat: Pannkakor med kalkon och svamp

Årets östgötakock, Ingemar Lindström, tipsar om enkel och god sportlovsmat.

Mat & dryck2009-02-16 00:00

Pannkakor fyllda med kalkon å svamp (4portioner)

Pannkakor

2 ägg

5 dl mjölk

2,5 dl vetemjöl

0,5 tsk salt

Vispa äggen och tillsätt hälften av mjölken.

Vispa i mjöl och salt. Häll i resten av mjölken. Låt stå i kyl cirk a 8 timmar eller över natten. Stek och låt svalna.

Fyllning

300 g rökt skivad kalkon

100 g champinjoner på burk.

50 g purjolök

1 röd paprika

500 g keso naturell eller med favorit smak.

2 krm salt

1 krm peppar

1 msk sweetchili

Gör så här:

Strimla kalkonen hacka purjolöken, champinjonerna och paprikan.

Blanda med keson och sweetchilin, salta och peppra efter smak. Fördela ut fyllningen på pannkakorna och rulla ihop.

Du kan även variera fyllningen med rökt skinka, kassler eller vad du själv gillar.

Ingemar Lindström: En variant av macka som är lätt att ta med sig ut och äta. Keso och kalkon innehåller ganska mycket proteiner som ger mer ork.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!