Recept
Tryckkokt, ekologisk kyckling med fänkål, vinterrötter, östgöta brännvin och smörad kycklingbuljong
1 hel kyckling Bosarp eller majskyckling från Bjäre
2 st fänkål
2 st röda morötter - skalade
2 st gula morötter - skalade
2 st orange morot - skalade
2 st palsternacka - skalade
2 st gula lökar - skalade
2 st rotselleri skalade, delad i två delar
5 klyftor vitlök - skalade
3 dl vitvin
2 kvistar färsk timjan
2 lagerblad
Salt
Smör- rumstempererat
Beredning:
Lägg alla ingredienser i tryckkokaren utan smöret. Koka upp på högsta effekt. När den når full effekt låt den koka i 15 minuter. Låt trycket sjunka, öppna och smöra lite av buljongen med smöret, salta och peppra och servera gärna ur grytan.