Storkok med Nylagat

Andreas Landén tryckkokar en ekologisk kyckling

Foto:

Mat & dryck2010-03-03 10:30

Recept

Tryckkokt, ekologisk kyckling med fänkål, vinterrötter, östgöta brännvin och smörad kycklingbuljong

1 hel kyckling – Bosarp eller majskyckling från Bjäre

2 st fänkål

2 st röda morötter - skalade

2 st gula morötter - skalade

2 st orange morot - skalade

2 st palsternacka - skalade

2 st gula lökar - skalade

2 st rotselleri – skalade, delad i två delar

5 klyftor vitlök - skalade

3 dl vitvin

2 kvistar färsk timjan

2 lagerblad

Salt

Smör- rumstempererat

Beredning:

Lägg alla ingredienser i tryckkokaren utan smöret. Koka upp på högsta effekt. När den når full effekt låt den koka i 15 minuter. Låt trycket sjunka, öppna och smöra lite av buljongen med smöret, salta och peppra och servera gärna ur grytan.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!