4 personer
600 g kycklingkött
2 msk rapsolja
1 msk röd currypasta
saften från en lime
Till såsen:
2 dl salta jordnötter
3 dl kokosmjölk
1 msk koncentrerad kycklingfond
1 tsk röd currypasta
Till servering:
sallad
friterad och torkad lök
1. Kör 1/3 av kokosmjölken med jordnötter till slät sås i mixer. Slå blandningen i kastrull, tillsätt resterande kokosmjölk och värm lätt. Smaka av med koncentrerad kycklingfond samt eventuellt lite röd, thailändsk curry.
2. Strimla kycklingköttet och trä upp på blöta träpinnar.
3. Blanda marinaden av olja, currypasta och lime. Pensla på och grilla köttet efter några minuter. Grilltiden är kort, någon minut på vardera sidan.
4. Lägg upp spetten på strimlad sallad och ringla såsen över. Toppa med friterad, torkad lök och bjud ris till.