Tre aromsmör

Aromsmör är ett praktiskt tillbehör till grillat.

Foto:

Mat & dryck2008-11-20 20:44

Blanda ihop och gör en "korv" på smörpapper. Rulla ihop och kyl. 

Aromsmör, grunden

4 personer

75 g normalsaltat smör

1 tsk färskpressad citronsaft

Arbeta samman rumstempererat smör med citronsaft. Komplettera med någon av kryddblandningarna.

Aromsmör med rostad lök

1 grundsats aromsmör

5 vitlöksklyftor

1/2 gul lök

salt och peppar

1 msk rapsolja

Skala och hacka lökarna. Rosta hacket med rapsolja i medelvarm stekpanna under omrörning. När lökmixen börja ändra färg dras pannan från värmen och blandningen vänds ner i grundsatsen. Smaka av med salt och vitpeppar. Gott till lamm.

Aromsmör med pepparmix

1 grundsats aromsmör

1 tsk grovmald svartpeppar

1 tsk torkad grönpeppar

1 tsk torkad rosépeppar

1 nypa salt

Stöt grön- och rosépeppar i mortel. Blanda kryddorna tillsammans med grovmald svartpeppar och en nypa salt i grundsatsen aromsmör. Gott till biff och entrecote.

Aromsmör med Medelhavskryddor

1 grundsats aromsmör

1 msk hackad persilja

1 msk hackad gräslök

1 pressad vitlöksklyfta

1 krm nymald svartpeppar

Hacka örter och vitlök, gärna i mixer, och arbeta samman blandningen med en grundsats aromsmör. Smaka av med nymald svartpeppar. Gott till de flesta köttbitar, så även grillad fisk.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!