Blanda ihop och gör en "korv" på smörpapper. Rulla ihop och kyl.
4 personer
75 g normalsaltat smör
1 tsk färskpressad citronsaft
Arbeta samman rumstempererat smör med citronsaft. Komplettera med någon av kryddblandningarna.
1 grundsats aromsmör
5 vitlöksklyftor
1/2 gul lök
salt och peppar
1 msk rapsolja
Skala och hacka lökarna. Rosta hacket med rapsolja i medelvarm stekpanna under omrörning. När lökmixen börja ändra färg dras pannan från värmen och blandningen vänds ner i grundsatsen. Smaka av med salt och vitpeppar. Gott till lamm.
1 grundsats aromsmör
1 tsk grovmald svartpeppar
1 tsk torkad grönpeppar
1 tsk torkad rosépeppar
1 nypa salt
Stöt grön- och rosépeppar i mortel. Blanda kryddorna tillsammans med grovmald svartpeppar och en nypa salt i grundsatsen aromsmör. Gott till biff och entrecote.
1 grundsats aromsmör
1 msk hackad persilja
1 msk hackad gräslök
1 pressad vitlöksklyfta
1 krm nymald svartpeppar
Hacka örter och vitlök, gärna i mixer, och arbeta samman blandningen med en grundsats aromsmör. Smaka av med nymald svartpeppar. Gott till de flesta köttbitar, så även grillad fisk.