Här har man en sista chans att sätta personlig prägel på det grillade eftersom smaken verkligen når ända fram till tallriken. En grund och tre smaksättningar öppnar möjligheter för personlig smaksättning.
4 personer
1 dl chilisås på tomatbas
2 msk socker
1 msk mild vinäger
1 dl vatten
1 msk koncentrerad kycklingfond
1 tsk mald ingefära
Koka upp allt i kastrull. Sänk värmen och sjud grundglazen sakta i 5 minuter. Grundglazen kan användas som den är eller smaksättas med någon av nedanstående smakblandningar.
1 sats grundglaze
1 dl vatten
1 krm svartpeppar
1/2 msk maizena + lika mycket vatten
Tunna ur den heta grundglazen med vatten och smaksätt med svartpeppar. Red med maizena löst i vatten till simmig konsistens.
1 sats grundglaze
4 msk honung
1-2 vitlöksklyftor
2 krm svartpeppar
Blanda grundglazen med honung, pressad vitlök och svartpeppar. Eftersom glazen inte tunnas behöver den heller inte redas av.
1 sats grundglaze
2 vitlöksklyftor
1 chili
1 msk whisky, konjak eller madeira
Blanda grundglazen med pressad vitlök och finhackad chili. Avsluta med sprit eller starkvin. (TT Spektra)