Världens bästa julkaka?

Den här maffiga småkakan med choklad och mandel har önskats i repris många gånger av våra läsare.

Mat & dryck2007-11-18 09:45

Godaste julkakan

70 godingar

225 g margarin

2 dl socker

2 dl brun farin

2 ägg

5 1/4 dl vetemjöl

1 tsk salt

1 tsk bakpulver

1 tsk vaniljsocker

3 dl hackad mörk choklad

2 dl hackad mandel

Hasselnötter och russin går också bra att använda för den som är lagd åt det hållet. Totalt ska smaksättningen i alla fall bli fem deciliter.

Ugnen sätts på 175-200 grader. Smör, socker och farin rörs ihop och sedan pytsas äggen i. Blanda mjöl, bakpulver och vanilj och rör ned. Sedan ska smaksättningen i och allt blir en enda kletig deg. Gör små bollar av smeten och grädda 10-12 minuter i mitten av ugnen. Bollarna behöver lite plats på plåten, de ska ju flyta ut till platta kakor.

Provsmaka en eller tre och smussla sedan undan dem till jul. De går att frysa, men smakar tyvärr nästan bättre iskalla.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!