Vild köttfärslimpa med trattkantareller

Mat & dryck2008-11-24 13:27
4 portioner, 1 timme

600 g älgfärs

200 g färska trattkantareller

1 gul lök

smör

1 dl ströbröd

2 dl porter

200 g fläskfärs

2 ägg

1 vitlöksklyfta

1 msk dijonsenap

salt

nymalen vitpeppar

1 tsk torkad timjan

1 msk fyra kryddor (épice riche)

(alternativt 1 tsk vardera av salvia, mejram och oregano)

Putsa svampen och dela i bitar. Skala och finhacka löken. Hetta uppen stekpanna och låt svampen puttra tills den tappat det mesta avvätskan. Tillsätt en klick smör och lökhacket. Fräs tills allt fåttlite färg.

Blanda ströbröd och porter. Låt stå och svälla en stund. Häll i mer öl om blandningen inte är lös.

Blanda älg- och fläskfärs i en bunke. Arbeta in svampblandningen.Tillsätt två ägg, riven vitlök, senap och kryddor. Forma färsen till enlimpa på ett ugnsfast fat. Klicka eventuellt över lite smör och gräddai 45 minuter i 225 grader. Servera med potatis, kokta späda morötteroch sockerärter.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!