Vilda burgare med saltgurka och lingondressing

Foto: Fotograf saknas!

Mat & dryck2008-11-24 13:27

4 portioner, 20 minuter

400 g vildsvinsfärs

200 g nötfärs

(alternativt 600 g ren viltfärs)

1 ägg

salt

nymalen svartpeppar

6 enbär

1 tsk torkad timjan

smör

olivolja

1 dl lätt-crème fraiche

1 dl lättmajonnäs

1-2 msk rårörda lingon

grönsallat

stora grova bullar eller stora hamburgerbröd

2 hela saltgurkor

Blanda färsen i en bunke. Tillsätt ägg, salt, peppar, stötta enbär och timjan, blanda väl och forma till fyra burgare.

Stek i lite smör blandat med olivolja (eller ännu hellre - höstgrilla utomhus!).

Blanda crème fraiche och majonnäs med lingon. Smaka av om du vill ha mer lingonsmak.

Skiva saltgurkorna på längden.

Dela och värm bröden. Bädda med salladsblad, toppa med burgare ochsaltgurka och en sked dressing. Lägg på locket och servera genast.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!