4 portioner, 20 minuter
400 g vildsvinsfärs
200 g nötfärs
(alternativt 600 g ren viltfärs)
1 ägg
salt
nymalen svartpeppar
6 enbär
1 tsk torkad timjan
smör
olivolja
1 dl lätt-crème fraiche
1 dl lättmajonnäs
1-2 msk rårörda lingon
grönsallat
stora grova bullar eller stora hamburgerbröd
2 hela saltgurkor
Blanda färsen i en bunke. Tillsätt ägg, salt, peppar, stötta enbär och timjan, blanda väl och forma till fyra burgare.
Stek i lite smör blandat med olivolja (eller ännu hellre - höstgrilla utomhus!).
Blanda crème fraiche och majonnäs med lingon. Smaka av om du vill ha mer lingonsmak.
Skiva saltgurkorna på längden.
Dela och värm bröden. Bädda med salladsblad, toppa med burgare ochsaltgurka och en sked dressing. Lägg på locket och servera genast.