Vintipset vecka 36

I veckans vintips bjuds ett vitt, ettbudgetrött och ett lite lyxigare rödvin.Det senare i bärigt fruktig stil medelegant ekton.

Mat & dryck2004-09-02 12:13

Halvtorrt vitt

2002 Moselland riesling spätlese, Mosel-Saar-Ruwer
Varunummer: 6657
Pris: 60 kronor

Riktigt generöst i bussigt inbjudande druvtypisk stil, utan att för den skull upplevas som inställsamt. Gott och lättdrucket.
Passar till: räkor, gravad lax och thaikäk. För den som vill utmana smaklökarna: Rådjursstek med druvsås och stekt potatis. Fantastiskt gott, äten vid stranden av Mosel.

Rött

1999 Copertino rosso, Apulien
Varunummer: 2077
Pris: 64 kronor

Trotjänare och perfekt motvikt för den som tröttnat på alla nya fruktdrivna och alkoholstinna syditalienska viner. Bra finess och karaktär med kryddig ton och begynnande mognad.
Passar till: smördegstartalett med höstens svampar och krassesås. God förrätt som är lätt att göra och kan förberedas.

Lyxigt rött

1995 Faustino I gran reserva, Rioja
Varunummer: 2678
Pris: 155 kronor

Flaskan rena ögonfägnadsfällan i fuskdammig stil. Vinet är däremot kalas med mer bärig frukt än brukligt i smaken. Bra karaktär i skön förening med elegant ekton.
Passar till: rosastekta rådjursmedaljonger med mild rosépepparsås. Severa med klyftpotatis och lätt kokt broccoli. Rönnbärsgelé därtill, och festsuccén är given.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!