Vintipset

Mat & dryck2003-10-11 08:31

vintipset

1998 Vaio Armaron, Amarone della Valpolicella Classico

Varunummer: 2419

Pris: 329 kronor

Denna allt annat än blyga viol är bra att ha hemma efter en superhelg med grabbgänget eller syjuntan. Kraftfullt, elegant och oemotståndligt - men inte inställsamt. Precis som du.

Passar till: biff Greta av den mest välhängda oxfilé som går att finna, fettmarmorerad assolluta. Skär i småbitar och fräs med grädde och senap. Tärnad råstekt potatis därtill.

1999 i Castei ripasso, Valpolicella Classico Superiore

Varunummer: 22409

Pris: 110 kronor

När man inte vill lägga ut den summa som riktig Amarone della Valpolicella kostar, är ripasso ett givet alternativ. Detta är bara så bra. Kraft, begynnande mognad ett plus.

Passar till: oxrullader med kokt potatis, brunsås, pressgurka och vinbärsgelé - även om italienarna förmodligen ylar högt. Kan varieras nästan i det oändliga.

2002 Rapitalá catar- ratto chardonnay, Sicilien

Varunummer: 32220

Pris: 64 kronor

Viner gjorda enbart av catarrattodruvan finns sällan att köpa. Inget att sörja över, med tanke på att de lätt blir klumpiga. Chardonnay tillsatt, och vi gillar läget. Som nu.

Passar till: någon av alla de nya fisksorter som återfinns i fiskdisken. Som hoki eller smörfisk. Pochera eller grilla (kortare tid än du tror) och servera med läckert god sås.

Förgätmigejrött

Helgrött

Vitt

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!