Kan du verkligen grädda våfflor?

Frågan uppfattas antagligen som lite stöddig. De flesta tycker nog att det är en baggis, trots att alla våfflor inte blir riktigt som man tänkt sig.

Foto: Jurek Holzer/SvD/SCANPIX

MAT2012-03-25 10:00

Att riktiga frasvåfflor inte gillar att vänta, det känner de flesta till. Ett sätt att undvika sunkiga våfflor är att lägga dem en och en på ett galler.

Jäst är tricket

Men det bästa sättet att hålla fraset kvar är att blanda i lite färsk jäst våffelsmeten. Till en våffelsmet för fyra personer räcker det bra med tio gram jäst. Byter man dessutom ut en knapp deciliter av vetemjölet mot havregryn, har man lätta, luftiga och riktigt frasiga våfflor i timmar.

Inga travar!

Men bara om man lägger våfflorna en och en ska tilläggas. Travar med våfflor ger garanterat trista våfflor oavsett om du gräddar dem i anslutning till Marie bebådelsedag eller någon annan gång på året.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!