Samlade semlor

Ta lite tid i kväll och gör din egen semla. Här kan du välja och vraka bland våra samlade semmelrecept!

Så här se måhända den perfekta semlan ut.

Så här se måhända den perfekta semlan ut.

Foto: Dan Strandqvist

MAT2013-02-12 08:40

Till höger hittar du massor av semlor från tidigare års reportage. Och så lite tips från kocken:

  • En god semla kräver en lätt och luftig vetebulle. Knåda genom degen ordentligt, gärna i maskin, och låt den jäsa under bakduk på dragfri plats.
  • Färdiggräddade bullar måste svalna före fyllning och det är viktigt att det sker under bakduk, så att bullarna inte blir hårda.
  • En bra sax är ett utmärkt redskap när man med tre klipp gör ett trekantigt lock. Raka lock görs lättast med vågformad hushållskniv.
  •  Gröp ur lite av bullen och blanda det med mandelmassa och lite grädde. Lägg blandningen i en spritspåse, där är det busenkelt att fylla semlorna utan att bullarna trasas sönder.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!