Josefine Wahlsten och Linnéa Roxeheim som är gruppen Miio träffades första gången under en talangtävling när de var tolv år. Efter det har de stött på varand-ra i olika tävlingar runt om i Sverige, men lärde känna varandra på riktigt 2001. Då var de med i musikalen "Trollkarlen från Oz" och turades om att spela samma roll.

I början av året var Josefine och Linnéa och två andra tjejer med i en schlagergrupp som värmde upp publiken innan Melodifestivalen. Där träffade de låtskrivaren och musikproducenten Gustav Eurén som sökte en grupp till sitt nya projekt. Han frågade om de var intresserade av att jobba med honom och spela in låten "När vi två blir en".

Skolan i första hand

-- Vi tyckte att det lät kul, och eftersom vi redan kände varand-ra visste vi att det skulle fungera bra att jobba ihop, säger Jose- fine.

Så bildades gruppen Miio och namnet valdes för att det helt enkelt låter trevligt och bra, men för att inte förväxlas med möbelkedjan eller sagan sattes ett extra "i" in i namnet.

Man skulle kunna tro att tjejerna gick musiklinje eller liknande på gymnasiet, men Linnéa gick samhäll/språk och Josefine gick natur. De kände båda att de ville göra något annat i skolan än det de gjorde på sin fritid.

-- Jag har alltid prioriterat skolan för jag tycker det är viktigt att ha en utbildning. Man vet ju aldrig vad som händer i morgon, säger Josefine.

Ingen av tjejerna i Miio är nybörjare inom artistyrket. De har båda varit med i olika filmer, tv-program och musikaler, Linnéa till exempel i filmen "Klassfesten" och Josefine i filmen "Monopol". Men något de inte är vana vid är att vara idoler och få fanmail.

-- Det är konstigt men jättekul att småtjejer beundrar en, säger Josefine.

Miios andra singel "Ska vi gå hem till dig . . ." gavs ut i slutet av november och det färdiga albumet kom i början av december. De berättar att deras första album är en hyllning till svensk popmusik. De har tillsammans med produktionsteamet diskuterat fram vilka låtar som ska vara med på skivan.

Tacksamma låtar

-- Alla låtar passar in, och det känns bra att sjunga på svenska säger Linnéa.

Varje helg har de spelning på både fredagar och lördagar. Då spelar de bara låtar från debutskivan och plockar ut de låtar som verkar passa publiken.

-- Det är tacksamt att spela de här låtarna och vi får mycket gratis eftersom publiken känner igen låtarna och kan sjunga med, säger Linnéa.

Under sommaren har de spelat i folkparker och då har det varit människor i olika åldrar, men just nu spelar de mest på klubbar och då är publiken i deras egen ålder och äldre.

Nästa steg för Miio är att spela in en skiva med nya låtar. Låtskrivandet är i full gång för produktionsteamet kring Miio.

-- Vi hoppas att det ska gå så bra att vi kan göra det här på heltid även i framtiden, säger Josefine.