Lagom till att Broarnas dag på riktigt skulle dra igång, vid 16-tiden, sprack himlen upp och det blev strålande solsken. Bättre start kunde nästan inte årets arrangemang önska sig.

Folket strömmade till och fyllde nästan hela Kungsvägen med alla sina knallar och upp mot scenen vid Jerikodalstorget. Och tivolit var på plats. Likaså ponnyridningen. Än så länge var allting precis som vanligt.

Men det fanns ett visst tema som färgade dagen och en del aktiviteter.

Artikelbild

– Vi har lite av ett danstema i år. Och karate är ta mig tusan inte så långt från dans, säger Stefan Axby, en av medlemmarna i Lions som arrangerar evenemanget, när vi står och tittar på Mjölby Budoklubbs uppvisning vid Jerikodalstorgets scen.

Och det fanns fler aktiviteter i just den här andan. Line Up 4 Fun visade upp linedance, Traceys dansskola hade också uppvisning och så var det fritt fram att bugga när Carlzvärds bjöd upp till dans.

En annan som följde temat men utan att veta om det var knallen Per Carlsson från Rinna som sålde dansmusik.

– Det visste jag inte. Det var en ren slump.

Artikelbild

Det är Per Carlssons första år som knalle på Broarnas dag och han valde sannerligen rätt år att göra sin debut på med sin försäljning av dansmusik på skiva och till och med kassett. Och han berättar att affärerna går ganska bra. Trots vår digitala tidsålder.

– De andra har ju lagt av så jag är nästan ensam om det här nu, säger Per och skrattar.

Artikelbild

En annan nyhet under årets Broarnas dag var att Mjölby AI höll i en bakluckeloppis vid Stora torget efter ett initiativ från dem själva.

– Det har gått över förväntan. Trots vädret, säger Anna Nelly som var en de engagerade fotbollsföräldrarna som stod och sålde.

Artikelbild

I bakluckeloppisen såldes allt från köksassistenter till fiskespön och längre ner mot stan hade MAI ett till stånd där det såldes mer ätbara saker. Allt för att samla ihop pengar till att kunna åka till Gothia Cup.

– Vi har sålt väldigt mycket lotter. Och popcorn, säger Gustav Nelly Sundqvist, en av de unga fotbollsspelare som hoppas få åka till turneringen.

Artikelbild

Men inte ens Broarnas dag lyckades undslippa regnet helt och hållet. Vid halv sjutiden kom det en rejäl skur som skingrade besökarna något, och vissa knallar, men knappast sänkte humöret.