Vi kliver in i en värld av polkadot, tyllunderkjolar och hårband. I Boxholm finns klädaffären för att kunna pryda ett 1950-tals åk fullt ut, och som tjej klä sig i rätt klädstil.

– Egentligen är butiken en E-handel men vi öppnar upp vår affär här i Boxholm till tjejgäng som vill komma hit och prova, känna och klämma på kläderna. Till största delen sker försäljningen via nätet, säger Morgan Selstedt.

Det är han som driver och äger företaget ”Jetset trends” som nischat in sig på Rockabilly, retro och 50-60 tals kläder för kvinnor.

Artikelbild

| Ett amerikansk par lät sy upp kopior från gamla klänningmodeller, det märket heter nu Lindyy bop och klänningarna finns i Boxholm.

Kvinnlig känner man sig så fort man glider ner i en av de sockersöta klänningarna. Glida är nog fel ord föresten. För här krävs korsett eller hjälp av en väninna för att få på sig stassen.

– Klänningarna ska sitta som ett smäck, förklarar Morgan.

I dag har ett gäng tjejer från Söderköping tagit sig till Boxholm i förhoppning om att hitta någon läcker klänning. Kanske drömmer de om en gulligt kreation a la Audrey Hepburn stil. Ett sexigt vitt fodral som Marilyn Monroe. Eller kanske en prickig klänning, likt den som Julia Roberts hade i filmen ”Pretty woman”. Alla dessa varianter finns nämligen i Boxholm.

– Vår stora målgrupp är raggarkulturen med raggarbrudarna som vår kundgrupp. Värmland som är ett starkt raggarfäste, där har vi många kunder, berättar Morgan.

Artikelbild

| – Det är en tjej i England som handsyr hårbanden, berättar Morgan Selstedt. Jenny Karlsson väljer ett rött.

Söderköpingstjejerna som hittat till butiken ikväll är inga raggarbrudar som glider fram i bilar från 1950-talet. De kom hitfarandes i en vanlig Audi. ­Intresset för klänningarna i butiken är trots det stort.

– Gud, den här var ju jättefin. Den här klänningen skulle jag kunna gifta mig i. Jag kanske ska skicka en bild och skrämma upp honom lite, säger Mia-Maria Gustafsson när hon provar en vit klänning med mycket tyll under.

Artikelbild

| Jenny Karlsson, Veronika Karlsson, Linda Lundell, Mia-Maria Gustafsson, Ida Andersson.

Fem fnittrande flickor far nu runt bland klädställningarna. In och ut ur omklädningsrummet.

– Det är så prickigt att man blir yr i huvudet, säger Ida Andersson.

Artikelbild

| Veronika Karlsson väljer prickigt.

– Man känner sig som när man var liten, och och fick en ny klänning, tycker Mia-Maria Gustafsson.

– Vad ska Johan säga när jag kommer hem med något rosa, funderar Linda Lundell.

Artikelbild

| Fötter. Skor i 50-tals stil.

– De här står det Jenny på, säger Jenny Karlsson bestämt när hon hittat en vinröd klänning.

Timmarna går och tjejerna från Sörping har nu valt var sin blåsa.

Artikelbild

| Färgklick. Ett skyltfönster fyllt av färgglada klänningar.

– Vi har nu bestämt att vi ska ha en gemensam fest med Rockabilly-tema, säger Jenny Karlsson innan de vinkar hej då till Boxholm.

För en kväll har de alla rest tillbaka till 1950-talet. Lite av den känslan bär de med sig i var sin rosa påse fyllda med rockabillyklänningar.