Här byggs socialkontor i Gallerian

En gång borrades det i tänder här. I vinter flyttar individ- och familjeomsorgen in ovanför rulltrappan i gallerian.

I före detta Folktandvårdens lokaler på övre planet i köpcentrumet ska individ- och familjeomsorgens myndighetsutövning in. Inflyttning beräknas till februari.

I före detta Folktandvårdens lokaler på övre planet i köpcentrumet ska individ- och familjeomsorgens myndighetsutövning in. Inflyttning beräknas till februari.

Foto: Sune Johansson

Mjölby kommun2019-09-27 05:00

– Jag tror att det blir bra. Det blir nya ändamålsenliga lokaler och för klienterna blir det lätt  att hitta hit. Alla vet ju var Mjölbys köpcentrum ligger, säger enhetschef Evelina Gustafsson.

IFO:s nuvarande lokaler längst ner i stadshuset har dömts ut av Arbetsmiljöverket. Brist på väntrum, dålig säkerhet för personal och klienter. Kommunen har till och med dömts till vite för att åtgärderna tagit så lång tid.

Men i februari går flyttlasset till Galleria Kvarnen. Det är två enheter som ska hit, barn- vuxna och resursteamet, samt äldre och funktionsnedsatta – båda är myndighetsutövande enheter.

Än så länge är det 1100 kvm byggarbetsplats, men man får en god bild av hur rumsindelningen blir. Närmast fönstren mot Jerikodalsgatan blir det ett antal kontor för förvaltningens personal, drygt 40 personer. Entrén för klienter sker från "torget" där rulltrappan kommer upp – just där hälsobutiken Life låg. Där har det varit avspärrat för insyn från köpcentrumets kunder under en tid.

Evelina, kommunens projektledare Christoffer Kempe, lokalutvecklare Håkan Davidzon och Gustav Aspång från Gärahovs Bygg går husesyn. Vi kliver inte in genom entrén utan genom den före detta banken, går igenom den tidigare frisersalongen och kommer in i socialens domäner, via den gamla hälsokostbutiken. Det är en bit av Mjölbys handelshistoria vi vandrar igenom.

Innanför entren finns reception och väntrum samt ett antal besöksrum där man gjort särskilda trygghets- och säkerhetsåtgärder, med reträttdörrar och korridorer bakom rummen.

"Vi har fått  vara med och påverka om vi vill ha  kontorslandskap eller smårum, och det blev det senare", säger enhetschef Evelina Gustafsson.
"Vi har fått vara med och påverka om vi vill ha kontorslandskap eller smårum, och det blev det senare", säger enhetschef Evelina Gustafsson.
Karta: Galleria Kvarnen
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!