– Vi gör ju en del roligt för dem som bor i våra boenden. Men det är inte så vanligt att alla som bor hemma och har hemtjänst får något, säger Emma Rosén, enhetschef på hemtjänsten i Mjölby.

700 brukare av hemtjänst, personer på äldre- och LSS-boenden fick den oväntade julklappen av Mjölby kommun, en specialföreställning med sångarna och musikerna som varje år ordnar vinterkonserter i Mjölby kyrka. Omkring 350 personer nappade på erbjudandet.

Det är Emma Rosén och kollegan Ida Brint Nielsen som tagit initiativet och fått artisterna och deras medhjälpare att ställa upp utan ersättning helgen efter de ordinarie vinterkonserterna, som arrangeras av Ladies Circle.

– Det blir en annan slags välgörenhet här. Vi har faktiskt pratat efter de senaste årens konserter att det är så tråkigt när det är över. Nu blir det en fortsättning lördagen efter. Så vi tvekade inte att säga ja, säger Jessica Bergstrand.

Det är hon, Ingela Svensson, Daniel Carlsson och Stefan Peterson som sjunger – ihop med fyra musiker.

De ordinarie vinterkonserterna 2 februari blir som förra året fyra stycken. Specialföreställningarna sker helgen efter, den 9 februari. Det blir till att rigga upp all utrustning, ljud och ljus en gång till.

Programmet på de föreställningarna blir något kortare och anpassat till publiken.

– Det är en stor apparat. Vi måste kalla in extra personal. Det blir många rullstolar och rollatorer, berättar Emma Rosén.

Flera lokala företag sponsrar arrangemanget med logistik, mat och blommor.