Det kallas för "oumph" och har på kort tid blivit en internationell succé. Från att ha funnits i endast ett 30-tal butiker finns nu produkten – som är helt fri från animaliska produkter – i hela Norden.
– Det handlar mycket om konsistensen. Vi människor vill ha något som går att tugga på. Tidigare växtbaserade produkter har inte haft de här långa fibrerna. Många som får smaka tror till och med att det är kött som de äter, säger säljchefen Carl Montelius när han tar emot på företagets kontor.
Och i veckan bär det av mot London. Oumph, som bara har sojabönor, vatten och salt som ingredienser, håller på att lanseras i Storbritannien.
– Det handlar mycket om hur man presenterar maten. Vi vill att de ska se lika gott ut som det är och samtidigt ha lite attityd med hårdrock och hip hop, säger han och visar en video där de anställda själva dansar bakom disken på en mässa.
Företaget är sprunget ur Ecab djupfryst, som funnits på orten sedan 80-talet. Då var det bara kött som gällde. Men 2014 bytte man kurs.
– Vi kan inte fortsätta att äta som vi gör, resurserna räcker inte. Och att äta växtbaserat är otroligt mycket bättre för klimatet. Om vi ska kunna bo kvar på den här planeten måste vi ändra våra vanor. Att bara käka vegetariskt en dag i veckan kan göra stor skillnad.
Han har tillsammans med flera andra på företaget varit med från första början. Från att söka upp kunder i Östergötland reser de numera ut i världen tillsammans.
– Vi gör oss inte till när vi kommer ut – vi är oss själva helt enkelt. Samma gamla Mjölbygäng, säger Carl Montelius och ler.