Här flyttar Östgötatrafiken in

Gamla stadshuset i Mjölby fylls nu med röster dygnet runt. Östgötatrafiken har flyttat in.

Foto:

MJÖLBY2014-02-27 09:00

På lördag är första dagen som beställningscentralen tar emot kunder per telefon. Uppgiften är att tillhanda­hålla tjänster i samband med beställning av färdtjänst, sjukresor och övrig så kallad anropsstyrd trafik. I sex veckor har beställningsmottagare och trafikledare utbildats inför starten.

– Vi har anställt trettio personer hittills, och i dagarna går vi ut med en annons för att rekrytera ytterligare upp till 25, berättar Johan Åkerlind, chef för den nya beställningscentralen i Mjölby.

Johan Åkerlind har tidigare jobbat inom kundtjänstverksamhet och contact center som chef i Skövde. Men han kommer ifrån, och har bott i, Lin­köping i alla år.

Hans jobb blir att starta den nya beställnings­centralen, och sedan driva verksamheten.

– På lördag börjar vi med den västra delen av länet och till första juli även Linköpings och Norrköpings kommuner, säger Johan Åkerlind.

Till en början är volymen 300 000 samtal per år. När Linköping och Norrköping tillkommer ökas volymen till 1,2 miljoner samtal per år, säger han.

Paul Håkansson, vd för Östgötatrafiken, är på besök i lokalerna som renoveras.

– Det här blir jättebra. Vi finns där våra kunder är. Att beställa en resa till ”Boken” eller ”BT” blir inga problem nu, utan välbekant för vår personal, säger Paul Håkansson.

Det borras och spikas lite varstans i gamla stadshuset i Mjölby. De flesta våningarna är färdigrenoverade, men entréplanet är inte riktigt klart.

– Vi vill vårda kulturarvet med det här fina huset som vi får hyra, säger Johan Åkerlind.

Varje mötesrum har fått namn efter en sjö i Östergötland. Här finns bland annat Sommenrummet och Vätternrummet.

På tredje våningen, där det en gång var sessionssal för Mjölby kommun, är det numera över tjugo arbetsplatser för de som kommer att ta emot beställningar av resor. Jag får träffa fyra i den nyanställda personalen på beställningscentralen.

– Det är spännande att få vara med från början, säger Karin Kuylenstierna från Motala.

Hennes jobb blir att administrera de resor som är återkommande.

Vad är er styrka som arbetskamrater?

– Att vi är en väldigt bra grupp med många olika erfarenheter. Vi kommer att kunna jobba bra tillsammans. Vi har också god lokal­kännedom. Vi arbetskamrater är från hela länet, säger Ellen Frödin från Mjölby.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om