Förut har det hetat att arbetsförmedlingens kontor i Mjölby räddas kvar. I praktiken handlar det om att man har lokaler kvar där arbetssökande kan ha förbokade konsultationer med tillresta arbetsförmedlare.
Pernilla Sandell är ny enhetschef för arbetsförmedlingens verksamhet i södra delen av länet.
– När det gäller lokalfrågorna är inget beslut fattat, säger Pernilla Sandell. Den processen pågår under hösten.
Arbetsförmedlingen hyr i dag av kommunens bolag Fami i Norrgårdens utbildningscenter, ett antal kontorsrum och det som har kallats "kundtorget" där man fram tills före sommaren har kunnat komma spontant två dagar i veckan och träffa arbetsförmedlingens personal. Utanför ingången har det även funnits en jobbterminal.
– Kundtorget kommer inte att öppnas igen 1 september. Det blir endast i förväg överenskomna besök, säger Pernilla Sandell.
Det är i linje med arbetsförmedlingens nya inriktning där man i första hand hänvisar till självservice via sin webb. På nätet kan man skriva in sig, söka jobb och aktivitetsrapportera. Där får man också veta att arbetsförmedlingen i Mjölby har "tillfälligt ändrade öppettider".
Det är, enligt Sandell, inte heller klart exakt hur lokalerna kommer att bemannas, men det blir fortsättningsvis ingen som har sin fasta arbetsplats i Mjölby. De som fått behålla sin anställning väntas sitta i Linköping eller Motala, där kundtorgen med sina öppettider också finns kvar.
– Arbetsförmedlingen kommer att ha fortsatt och fördjupad samverkan med våra samarbetspartners i kommunerna, säger Pernilla Sandell.
I Ödeshög, Vadstena och Boxholm kommer denna samverkan att ske utan att arbetsförmedlingen har egna lokaler.
– Det handlar om att samverka i varandras lokaler.
Ett 30-tal anställda i Mjölby berörs av flytten. Enligt Pernilla Sandell är sex personer uppsagda, fyra har sökt och fått andra jobb under processens gång och återstående får ny placering. Hur många på respektive ort är inte klart, enligt henne.
Det har ännu inte skett några förhandlingar om omplaceringar, enligt Mikael Henriksson som är tillförordnad regionordförande i fackförbundet ST som organiserar merparten av de anställda. Det formella beslutet är enligt honom ännu inte taget om den nya organisationen med de olika kontoren.
– Vi har haft synpunkter på hur det ska gå till. Vi har drivit frågan att ingen personal ska flyttas från Mjölby innan man kommit fram till hur det ska fungera i Mjölby, säger Mikael Henriksson.
Ursprungligen var det tänkt att flytten skulle ske första november, men inriktningen nu är att det sker i januari.
– Men det beror ju på vad man kan presentera för lösning, anser vi.
Facket vill att arbetsgivaren ska ta hänsyn till enskilda anställdas önskemål om arbetsplats.
– Det finns så klart en oro i Mjölby eftersom det är en stor förändring av verksamheten, säger Mikael Henriksson.
På onsdagen hölls ett första informationsmöte där personalen bland annat lyfte frågor om hur omplaceringarna ska gå till och om de får möjlighet att påverka vilken deras nya anställnigsort blir.
När det gäller stängningen av kundtorget, och upphörandet av öppethållandet så har varken förbundet eller enskilda medlemmar motsatt sig det, enligt Henriksson.