Kedjan öppnar ny butik i gallerian

Butikskedjan Family House öppnar i Galleria Kvarnen i höst. Kedjan finns i dag bland annat i Åtvidaberg.

Butikskedjan Family House öppnar i höst affär i Systembolagets gamla lokal i Galleria Kvarnen, Mjölby. Bilden är från Åtvidaberg.

Butikskedjan Family House öppnar i höst affär i Systembolagets gamla lokal i Galleria Kvarnen, Mjölby. Bilden är från Åtvidaberg.

Foto: Lotta Willsäter

Mjölby2022-04-20 06:00

Det är lokalen som Systembolaget hade centralt i gallerian innan de flyttade till nya lokaler närmare rulltrappan till p-däcket. 

Family House är en butikskedja med ett sortiment som kombinerar kläder och skor med andra accessoarer. Butikerna ligger företrädesvis i mindre kommuner i södra Mellansverige.

– Vi går i första hand in på orter med mellan 10 000 och 15 000 invånare, där utbudet inte är så stort av kläder och skor, säger Roger Johansson, etableringsansvarig och delägare i Family House.

Han och Mikael Ask köpte i oktober bolaget C-store efter att flera av företagets Family House-butiker försatts i konkurs på grund av problem under pandemin. En av de butiker som slog igen men som nu åter nyöppnat ligger i Åtvidaberg.

– Butiken i Mjölby blir vår tolfte affär. Några av våra butiker drivs med franchise och vi vill gärna hitta fler duktiga partners var vi än kommer, säger Roger Johansson.

Men ambitionen med Mjölbybutiken är att driva den i egen regi. Sortimentet innehåller produkter för hela familjen inom skor och kläder.

– Vi har ingen egen produktion utan vi väljer de märken vi vill ha, säger Roger Johansson.

Tillträde har man från första september och förhoppningen är att öppna till september månads lönehelg.

Näringslivschefen Torbjörn Sjögren är nöjd med etableringen.

– Det är ett segment som stärker utbudet totalt i gallerian. Det tillför skor som vi saknat, menar han.

Han tror att detta är en butik som drar folk till köpcentrumet och som även gynnar de andra hyresgästerna.

Karta: Galleria Kvarnen
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!