Lars Sandeks pappa samlade på vykort från Mjölby. När Lars fotograferade av dem och började lägga ut dem på Facebook blev gensvaret stort.
– Folk lade in egna bilder och kom med kul kommentarer. Det växte och växte – och växer fortfarande. Jag får hela tiden in massor av ansökningar, berättar Lars.
Det finns flera andra Mjölbygrupper på Facebook, till exempel "Du vet att du är ifrån Mjölby" och "Alla som är uppväxta i Mjölby kommun".
– I de andra grupperna kan det handla om allt möjligt. Tanken med "Gamla Mjölby" är att det ska vara foton från just det gamla Mjölby.
För att bli medlem krävs en rudimentär kunskap om Mjölby. Det gäller nämligen att svara rätt på en kontrollfråga: "Vilken färg har ån som rinner genom Mjölby".
– Det är mycket i gruppen som kretsar kring Svartån; det är ju Mjölbys pulsåder. Det är mycket inlägg om Gästisparken, broarna, kraftstationen – ja, allting därnere. Bebbes korvkiosk och de olika skolorna är också flitigt förekommande.
Järnvägen är ett annat populärt motiv, framför allt järnvägsbron som en gång förenade östra och västra Mjölby. Den monterades ner och ersattes av en tunnel för ett par decennier sedan, men slumpen har gjort att Lars Sandek fortfarande får gå över bron ibland.
Hur han kan göra det? Jo, Lars bor sedan 2004 i Skåne där han arbetar med avancerad förarutbildning, och några gånger om året är han på racingbanan Ring Knutstorp.
– Mjölbys gamla järnvägsbro är uppmonterad där, mellan innerplan och utsidan. Det är rätt kul, tycker jag.
Många i Facebookgruppen är liksom Lars Sandek utflyttade, men minns sitt Mjölby med stolthet – och ett stort mått av nostalgi.
– Det var en gång en ganska fin och levande stad. Tyvärr känns det väl i dag som om alla mindre städer i Sverige delvis håller på att försvinna, säger Lars.
Lars är själv född 1963. Han tycker att Mjölby förändrades mycket runt 1970, när han började skolan.
– Det hände mycket i Mjölbys centrum då. Det revs en hel del gamla hus och det byggdes köpcentrum och annat som gjorde att staden förändrades.
Som administratör för gruppen behöver Lars Sandek sällan gå in och ta bort inlägg, förutom ett och annat spam.
– Det händer väl att inlägg är lite för personliga, sådant kan vara känsligt. Men det är bara snälla kommentarer. Och det är många som har återknutit kontakter från förr genom gruppen – det är en trevlig bonus.