I dag är det bara Elisabeth Gustavsson som är anställd och hon går i pension i sommar. Resten av arbetet med försäljning och transporter sköts av volontärer. Göran Folkesson är en av dem, och dessutom ordförande i Magasinsrådet.
– Det går inte med förlust även om man märker en minskad efterfrågan. Folk handlar allt mer av varandra, på Blocket och Tradera, menar han.
Redan förra året slutade man med möbler, som lagrades på övervåningen byggnaden. Detta bidrog också till minskad försäljning och minskad förtjänst.
Men under de 23 år som loppisen funnits har man kunnat dela ut över 5 miljoner kronor till hjälpinsatser, både lokalt och globalt.
Huvudskälet till att man lägger ner verksamheten är alltså att de 20-talet volontärerna blir allt äldre och att få nya kunnatt värvas.
– Vi har en förändrad åldersstruktur i församlingen med ett glapp mellan seniorer och yngre barnfamiljer, menar Åke Sternehed som är församlingens ordförande.
I åldrarna däremellan, mellan 50 och 60 år, är det lite tunnare. Det är ett ganska tungt arbete att sköta för 70-plussare, och småbarnsföräldrar har inte tid att engagera sig ideellt.
Nu funderar församlingen på att starta en annan typ av verksamhet.
– Loppisen har ju även haft en social betydelse, att människor träffas och har trevligt. Vi har diskuterat möjligheten att starta en mötesplats i våra egna lokaler. Kanske med syfte att öka integration och anknytning mellan människor, säger Åke Sternehed men säger att inget är beslutat än.