Men nystarten var redan i mitten av augusti.
– Då började vi servera lunch och restaurangen har även kvällsöppet. På fredagar har vi after work, för att flörta lite med Mjölbyborna, berättar Markus Höglund, som verkar se det som en utmaning.
Han är en av tre delägare som tog över efter Kenneth Lindblad i somras. De andra två är kocken P-O Jonsson och Per Andersson.
Mer utåtriktad restaurangverksamhet är alltså en av nyheterna. Men det är ändå affärsresenärer och företag som är basen för hotellets verksamhet, menar Markus Höglund. Danskvällar på statt är inte aktuellt.
– Folk går inte ut och dansar längre. Det funkar inte ens i Stockholm, säger Markus.
Men lunch verkar fungera. Omkring 150 lunchgäster i genomsnitt är okej tycker han. I torsdags eftermiddag invigningsfestade man med 200 inbjudna gäster och pampig underhållning av Mjölby Stadsmusikkår, nästan som det begav sig på Järnvägshotellets dagar.
– Jag tycker att Mjölbyborna är positiva och nyfikna. Även samarbetet med kommunen har gått bra, säger Markus Höglund med ett förflutet som krögare bland annat på Klosterhotellet i Vadstena och Stångs i Linköping.