Mister York bygger sin nya restaurang på tomten bredvid Max.
Gustav Larsson berättar att de länge sett Viringe som en bra plats för nästa expansion.
– Då det är många som passerar genom Mjölby så är det ett naturligt ställe för oss att finnas på. Sen vill vi vara en restaurang för lokalbefolkningen också, bland annat genom hemleverans.
Mister York började som en foodtruck i Kalmar under pandemin. Sedan dess har foodtrucken byts ut mot restauranger som i dagsläget finns på 22 ställen runt om i landet.
Det har gått snabbt. Finns det en risk att det gått för snabbt?
– Jag skulle säga att det är ett tempo som är ganska högt men som vi känner att vi klarar av. Det finns andra kedjor inom samma bransch som vi här i Sverige som har öppnat rätt mycket snabbare på ett år.
Han berättar att de använde 2024 som ett viloår där de bara öppnade en restaurang. Detta för att hämta andan och satsa på de befintliga restaurangerna. Nu i år kommer de fortsätta expandera. Förutom Mjölby har de under den senaste tiden offentliggjort nya restauranger i bland annat Stockholm, Malmö och Helsingborg.
En sak de har tagit lärdom av är att expandera till orter i närheten av där de redan finns. Detta för att utbyta kunskaper mellan nya och befintliga medarbetare.
Totalt söker restaurangen 50 anställda (hel- och deltid samt extrapersonal) från lokalområdet.
– Det är många. Men vi brukar inte ha särskilt svårt att få in ansökningar.
Det finns många burgarställen i Viringe (Mcdonalds, Max, Burger king, Brödernas och Jureskogs). Hur särskiljer ni er?
– Vi brukar säga att vi erbjuder premiumburgare för snabbmatspriser. Vi har ett kvalitetsfokus och ett nörderi som vi inte upplever att alla i branschen har. Sen får ju var och en komma förbi och smaka och sen bilda sig en egen uppfattning.
Restaurangen planerar att slå upp portarna 29 oktober.