Det var tänkt att KFC (Kentucky fried chicken) skulle öppna på tisdagen. Men när lokalen stod klar och både besiktning samt skyddsrond var avklarade så togs beslutet att öppna restaurangen tidigare.
– Det var lite folk som hade gått förbi dagarna innan och undrade om vi skulle öppna snart, säger Hedda Wannberg, 20 år, restaurangchef.
Det har varit lite stressigt att få ihop logistik och personallösning, tillägger hon. Hundra personer ska rekryteras under sommaren då det är som mest att göra. Hittills har ett 70-tal anställts. När vi ses har ett flertal intervjuer genomförts på förmiddagen.
Tim Svedborg, 31, distriktschef på KFC, berättar att det är ett bra förstajobb för ungdomar:
– Det behövs ingen erfarenhet och det man lär sig här får man med sig i andra branscher, som stresshantering, struktur och ansvar. Vårt mål är också att behålla personal. Vi räknar med att ha 20 heltidsanställda.
KFC, som nischat sig på friterad kyckling, har i och med restaurangen i Mjölby öppnat sin 16:e restaurang i Sverige. Viringe har redan flera matställen men någon överetablering är inget som oroar.
– Snarare tvärtom, folk lockar folk. Vi har ett bra läge och KFC är det första man ser från vägen, säger Tim.
Det är en medveten strategi att inte göra något större jippo inför öppning, berättar Jesper Hollstrand, marknadschef på KFC i Sverige.
– Det blir bäst för både personal och gäster. Vi vill inte ha kaos med folk som köar, utan vill att besöket ska bli en bra upplevelse.