Trio lagade bästa ekomaten

Tre kockelever på Dackeskolan har vunnit tävlingen Unga ekokockar.

Erika Martinson, Natalie Peterson och Ebba Frid, kockelever på Dackeskolan i Mjölby vann tävlingen Unga ekokockar.

Erika Martinson, Natalie Peterson och Ebba Frid, kockelever på Dackeskolan i Mjölby vann tävlingen Unga ekokockar.

Foto: Privat

Mjölby2018-09-13 09:30

Riksfinalen hölls under mässan Mat 2018 i Växjö. Tävlingen Unga ekokockar är Sveriges största gymnasietävling och är rikstäckande.

Under våren gick semifinalerna under en vecka på Gotland. Vinnare i varje semifinal samt de två bästa andra platserna gick till riksfinalen i helgen. Temat är ekologiskt och fokus ligger på hållbarhet i matlagning och arbetssätt.

Erika Martinson, Natalie Peterson och Ebba Frid – elever på Dackeskolan i Mjölby – vann första pris. Lagledare var deras lärare Katarina Westlund

Eleverna skulle komponera en meny utifrån en hopsatt råvarukorg. Juryn föll för Dackeleveras meny "med stor glädje, vilket avspeglar sig i samtliga tallrikar, tre kreativa, nyskapande kreationer med bra balans och höga smaker".

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om