Även hotellrörelsen har begärts i konkurs

Också hotellrörelsen vid Skänninge statt har nu begärts i konkurs. "Egentligen tror jag inte att rörelsen varit olönsam" säger konkursförvaltaren.

Tack och adjö, nu har statt stängt.

Tack och adjö, nu har statt stängt.

Foto: Susanne Hasselqvist

Skänninge2019-11-11 15:25

Det är Tord Cederberg i Motala som är konkursförvaltare för själva hotellrörelsen som begärde sig själv i konkurs i fredags, två dagar efter att fastighetsbolaget lämnat in sin konkursansökan till Linköpings tingsrätt.

– Det är två olika bolag för fastighetsbolaget och driftsbolaget, säger Tord Cederberg, och eftersom de inte har samma ägare så har man valt att dela upp konkurserna på olika förvaltare som kan tillvarata de olika intressena.

Det är Kristian Jensen i Mjölby som är konkursförvaltare för fastighetsbolaget. 

– Vi kommer tillsammans att lägga upp en strategi för hur vi ska hantera konkurserna, säger Tord Cederberg. Utgångspunkten är att de båda bolagen säljs tillsammans.

Innan det kan bli aktuellt finns mycket att reda ut, förklarar han.

– Till exempel vem som äger vad. De fantastiska kristallkronorna på övervåningen lär ägas av Mjölby kommun, exempelvis. Just nu inventerar vi och stämmer av läget med personalen, så än är det för tidigt att säga när vi kan vara klara för försäljning.

Hotellet stängdes i torsdags.

Preliminärt uppskattar Tord Cederberg rörelsens skulder till drygt en miljon kronor. Fastighetsbolagets skulder är inte slutgiltigt fastslagna. 

– Jag tror egentligen inte att bolaget har varit olönsamt. Hela satsningen har varit ambitiös, men ägarna har inte riktigt orkat med allt till slut.

– Det blev uppenbarligen akut likviditetskris i båda bolagen, konstaterar Kristian Jensen.

Här är det stängt sedan i torsdags.
Här är det stängt sedan i torsdags.
Karta: Skänninge Stadshotell
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!