Under de senaste åren har kommunen rustat upp badplatsen med ny sand och en ramp anpassad för personer med funktionsnedsättning. Nu är också en ny entréportal, gärdesgård, trappa, dansbana och brygga på plats.

Men området kring Skogssjön får inte vila länge innan nästa renovering.

– Vi jobbar på ett bättre inpasseringssystem till själva campingen. Vi vill ha mer kontroll över bilarna som kommer in, och vi tror att det kommet bli bättre för campinggästerna, säger Bo Johansson från kultur- och fritidsförvaltningen i Mjölby kommun.

Artikelbild

| – Det är jätteroligt att få rusta upp ett så fint ställe som Skogssjön, säger landskapsingenjören Matilda Johansson från kommunen.

Läs mer: Så rustas badplatsen

Han ansvarar för upprustningen, som firas med en invigningsfest nästa lördag. Då ska bland annat Kvarngillet dansa in dansbanan.

– Dansbanan har ju legat i ide ett tag nu. Förhoppningen är att den kommer framkalla nostalgi nu när den blir fin igen, säger Bo Johansson.

Under invigningen ska också Zenitkören sjunga ut och Mjölby Bågskyttesällskap erbjuda prova-på. Dessutom blir det fiskepremiär och möjlighet att köpa fiskekort av fiskevårdsföreningen.

Artikelbild

| Nästa lördag dansar Kvarngillet in den nya dansbanan och även Mjölbyborna får en chans att kasta på klacken!

– Det är många invandrare som gillar fiske så vi har försökt att informera dem via olika kanaler – som Komvux bland annat, säger han.

Till glädje för Mjölbys badentusiaster är nu de nya bryggorna på plats. Landskapsingenjör Matilda Johansson från Service- och teknikförvaltningen har just kvalitetssäkrat dem.

Artikelbild

| – Vi ville ha ett staket som passade in i miljön, säger Matilda Johansson om nya gärdesgården.

– Det är jätteroligt att få rusta upp ett så fint ställe som Skogssjön, säger hon.

– Jag hoppas att människor ska inse vilken pärla vi har här ute, säger Bo Johansson.