Det var förra söndagen som kontot skapades i syfte att hänga ut flera ur personalen från Lagmansskolan i Mjölby.

Fram till förra onsdagen, då kontot försvann från Instagram, lades texter och bilder med kränkande innehåll upp.

– Vi har ingen som har erkänt händelsen men vi har samtalat med elever och utifrån det stängdes kontot ned, säger Joachim Stigenhed som är rektor på Lagmansskolan.

Artikelbild

| – Den här gången var det personal som blev utsatt – men tyvärr är det här vardag bland elever, säger rektor Joachim Stigenhed.

På fredagen skickade han ett brev till skolbarnens vårdnadshavare om händelsen.

– Brevet är en markering: om att det handlar om personalens arbetsmiljö, att det inte är okej och att vi är tydliga med att vi kommer att agera eftersom det är olagligt, säger Stigenhed.

Den utsatta personalen har tagit mycket illa vid sig av innehållet på kontot. "Detta handlar om vår personals arbetsmiljö, trygghet och personliga integritet", står att läsa i brevet till vårdnadshavare.

– Det är ju kränkning och förtal utav personal. Man har anklagat personal som mått dåligt av det. Vi har fått stötta personal, det är jätteviktigt att de får den stöttning de behöver, säger Joachim Stigenhed.

Artikelbild

| Allt material som lagts ut på Instagram-kontot har lämnats för vidare utredning.

Under veckan har man haft samtal med eleverna på skolan om händelsen.

– Och vi kommer att tala vidare om det här i klasserna. Hur vi ska navigera i sociala medier-landskapet är återkommande i skolans arbete. Den här gången var det personal som blev utsatt – men tyvärr är det här vardag bland elever, säger Stigenhed.

Enligt brevet till vårdnadshavare är händelsen polisanmäld. Allt material som lagts ut på Instagram-kontot har lämnats för vidare utredning.