Ett par hundra sprang nya Nationaldagslöpet i Skänninge. Hälften var barn som sprang ett eller två varv runt kyrkan och torget, det blir 400 eller 800 meter och det gick i rasande fart.

91 anmälda blev det till slut i 5-kilometers- och 10-kilometersklasserna, efteranmälningarna blev många. Banan gick ett eller två varv runt stan med start och mål vid Rådhuset.

Veteranmopedrallyt är en gammal klassiker och det lockade också många förare, 83 var anmälda. Exakt hur många veterantraktorer som körde runt i stan är lite oklart, men de räckte i alla fall 400 meter: när de första var klara med slingan runt kyrkan och torget mötte de de sista på väg ut. Några gamla bussar och lastbilar visade också upp sig och arrangerande Skänninge Lions kunde glädja sig åt massor med publik.

I Mjölby hade 19 lasbilslass med snö körts ut på Kungsvägen tidigt på morgonen och skidspåren till Nationaldagssprinten blev fina, ganska hala och räckte i flera timmar. Allra först ut var landshövding Elisabeth Nilsson och hon skidade på i rask takt och god stil.

– Jag är inte någon sprintstjärna, säger hon, men givetvis har jag åkt mycket skidor. Fast aldrig så här års, det är roligt! Nej, jag var inte svårövertalad när Sya skidklubb frågade.

250 meter totalt var sträckan, och gatan kantades av många Mjölbybor. De kunde sedan vandra vidare till Kulturskolans dag med en rad uppträdanden i Gästisparken, stadsparken och i centrum och sedan marscherade ungdomsmusikkåren till det traditionella firandet i hembygdsgården. Där blev det mer musik, högtidstal och stipendieutdelning.