Det var vid lunchtid, i samband med avslutningen av Gatebil på Mantorp Park, som polisen hade en nykterhetskontroll på länsväg 206 i höjd med Parisvägen. En 60-årig kvinna från Linköping blåste positivt och misstänks därmed för rattfylleri. Strax efteråt fastnade nästa kvinna, 19 år gammal, i kontrollen.

En 22-årig finländare försökte ursäkta sig med att den svenska gränsen för rattfylleri är mycket hårdare än den finska, 0,2 promille i blodet jämfört med 0,5 promille; men det hjälper inte mycket när bilen framförs i Sverige. Han fråntogs körkortet direkt. Ytterligare några besökare visade sig ha allt för hög promillehalt på väg hem och misstänks alltså för rattfylleri.

Polisen gjorde en rejäl insats på Mantorp Park, säger Lotta Järkemyr, stationsbefäl hos Motalapolisen. Personal från Norrköping och Linköping fanns på plats och patrullerade i området redan från torsdagen, då arrangemanget inleddes. En del misshandel och skadegörelse rapporteras.

En 29-åring slog en 20-åring i ansiktet med en pistolkolv. Det var ordningsvakter som uppmärksammade polisen på en konfliktsituation som hade uppstått inne på området. 29-åringen hade kommit i bråk med en person och hämtade då en pistol som han riktade mot den han bråkat med. När en tredje part, 20-åringen, ifrågasatte hotet blev han själv slagen i ansiktet med pistolkolven. 29-åringen misstänks för grov misshandel.