Larmet kom till SOS Alarm vid 06.42. Tre personbilar var inblandade i en trafikolycka där Tivoligatan möter Mjölbygatan i Skänninge. Tre personer var inblandade men alla tre kunde ta sig själva ur sina personbilar. Enligt larmet var det rökutveckling från en av bilarna och en av förarna klagade på smärtor. Enligt trafikradion var det trångt att passera på platsen.

En person fick föras till sjukhus efter olyckan.

Räddningstjänstens Anders Gustafsson lämnade olycksplatsen 07.15:

– En bil kom från Mjölbyhållet, en inifrån Skänninge som skulle ut ur Skänninge och så en bil från Tivoligatan. Det är ju en T-korsning där men bilen från Tivoligatan körde ut och touchade bilen på väg ut ur Skänninge. Den snurrade och kom över på andra sidan så att den krockade med bilen från Mjölby.

– Det blev plåtskador och lindriga personskador, en fick föras till sjukhus.

– Troligvis kommer någon att misstänkas för brott, säger polisens presstalesperson Thomas Agnevik.

Polispatrullen på platsen rapporterade inte in någon misstanke om alkhol- eller drograttyflla?

– Nej, ingen sån misstanke än. Men brott mot stopplikten, eller möjligtvis, väjningsplikten är troligt. Men det är ju lite märkligt, att tre bilar ska behöva krocka i Skännige, innan klockan sju på morgonen. Det ska inte behöva hända egentligen. att tre är det tre bilar som krockar

På onsdagseftermiddagen meddelade Region Östergötland att kvinnan, som är i 45-årsåldern, blev lindrigt skadad och har skickats hem från sjukhuset.