Det blir en föreställning med 80 elever på scenen. Många blir det även i publiken eftersom alla elever i årskurs ett och två i Mjölby kommer att få åka dit på skoltid. Tioåriga cellisten Anna-Lisa Lundqvist är på helspänn.

– Föreställningen är jätteläskig! Men jag tycker att det ska bli roligt! Det är extra roligt att spela med så många samtidigt. Jag gillar att spela, det är så mycket olika takter och så mycket musik. Och lärarna är jättebra på privatlektionerna, säger hon.

Just nu arbetar Kulturskolan intensivt med musikalen "En spöknatt på Kulturskolan". Det blir massor av svängig musik, sång och lite skådespel. Syftet är att visa upp Kulturskolans bredd.

Artikelbild

| Här laddar Kulturskolan i Mjölby för musikal. Den 3 mars blir det spöknatt på scenen.

– Det är vår traditionella rekryteringskonsert som vi håller för eleverna. Vi lärare åker sedan ut och har mindre konserter för eleverna på deras respektive skolor. Då får vi en lite närmare kontakt. Vi försöker att nå ut så att alla har en chans att börja spela, säger Mia Dahl, musiklärare på Kulturskolan.

Hur ska föräldrarna göra för att få barnen att vilja öva på sina instrument?

– Man ska nog vara närvarande, försöka att vara med dem och stötta dem så mycket man kan, säger Mia Dahl.

Kulturskolan undervisar i de flesta vanliga instrumenten, utom elgitarr.

Artikelbild

| Mia Dahl instruerar Wilmer Henricson med den väldiga bastuban. Han vet inte varför han valde just bastuba, men han gillar den.

– Men akustisk gitarr går bra att spela här. Det som är svårast att få en plats på är piano. Där har vi tyvärr lite kö, säger Mia Dahl.

Söndag 3 mars är det föreställning för allmänheten i Lagmansskolan i Mjölby. Och den 16 mars blir det öppet hus.