Frisören öppnar salong – på gallerians tak

Galleria Kvarnen har många okända sidor. I ena änden byggs socialkontor och i en lokal mot parkeringsdäcket öppnas frisersalong 1 november.

Fördelen med egen entré är att man kan ha sina egna öppettider, menar Suleyman Kasem.

Fördelen med egen entré är att man kan ha sina egna öppettider, menar Suleyman Kasem.

Foto: Sune Johansson

Mjölby kommun2019-10-21 10:00

En gång var Irakfödde Suleyman Kasem frisör i Syrien. 1999 lämnade han landet och slog sig ner i Sverige. 2008 kom han till Mjölby. Idag driver han Västanågrillen i Skänninge, med pizza och grill på menyn.

– På den tiden fanns det en frisör i den här lokalen. Men den lades ner och sedan har det stått tomt, berättar Suleyman. 

En del av inredningen har han redan ordnat, två frisörstolar står på plats, vända mot stora speglar. Och disken innanför dörren är också införskaffad. Det ska till ytterligare en frisörstol. Ur golvet mitt i lokalen sticker det upp rörstumpar. Där ska det bli hårtvätt. Han räknar med kunder av båda kön och satsar på att starta med en anställd.

– Här inne blir det en lasermaskin för hårborttagning, visar Suleyman vid dörren till ett inre rum.

Salongen ligger inte i själva gallerian utan har egen ingång från parkeringsdäcket. Det ser han stora fördelar med.

– Då kan jag ha mina egna öppettider och ta emot kunder även kvällstid, säger Suleyman Kasem.

Att det kommer in en ny hyresgäst i huset är viktigt för kommunen och för Galleriabolaget som jobbar för att fylla de tomma lokalerna med verksamhet.

– Det tycker vi är jätteroligt. Det är en verksamhet som kan locka mer folk till gallerian, menar näringslivschefen Torbjörn Sjögren och hälsar Suleyman varmt välkommen.

Suleyman tycker att det är ett bra läge mellan gallerian och Willys. Han hoppas bara att folk blir medvetna om nyetableringen i en lokal som stått oanvänd ett tag.

Suleyman Kasem håller på och förbereder inför öppningen av hans frisersalong 1 november.
Suleyman Kasem håller på och förbereder inför öppningen av hans frisersalong 1 november.
Karta: Galleria Kvarnen
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!