Det är Östergötlands Idrottsförbund som arrangerar Sportis camp i samarbete med kommunerna runt om i länet. Lägret är gratis men kräver föranmälan.

– Vi får prova på nya sporter. Typ tennis, mountainbike och budo, säger William Törnström som, iklädd t-shirt med "Sportis camp" tryckt på ryggen, cyklade varv efter varv i den krokiga banan vid Vifolkavallen.

– Jag har inte cyklat mountainbike förut men det är roligt, säger han.

Artikelbild

| Lisa Sveen susade fram på mountainbike på Sportis camp.

En annan som rullade fram var Måns Hägglund Arnander. På fötterna hade han rullskidor.

– Det är ganska kul men väldigt svårt. Jag har testat rullskidor två gånger tidigare på Sportis camp. Jag kör fotboll annars, säger han.

Jämte ledarna för de olika sportaktiviteterna jobbar ungdomsledare. En av dessa, Wilma Rydell från Skänninge, assisterade barnen med rullskidorna.

– Tanken är att barnen ska få testa på aktiviteter och se om de tycker om dem. Det är fullbokat, med ungefär 150 barn tror jag, säger hon.

Artikelbild

| "Vi får prova på nya sporter. Typ tennis, mountainbike och budo", säger William Törnström om Sportis camp som arrangeras runt om i Östergötland.

Sedan spejar Wilma Rydell ut över gruppen rullskidande barn som är utrustade med hjälm, knäskydd och stavar.

– Rullskidor är ganska svårt så man får stå bredvid och hjälpa till när de ramlar, säger hon.

Artikelbild

| Måns Hägglund Arnander deltar i Sportis camp för tredje gången. "Det är ganska kul men väldigt svårt", säger han om att åka rullskidor.

Och ett, tu, tre så susar Elias Dahlström fram i hög hastighet – och far på ändan.

– Det här är svårt men roligt. Men jag har åkt lite längdskidor innan, säger han från marken.

Artikelbild

| "Jag har åkt lite längdskidor innan", säger Elias Dahlström.

Att göra en vurpa hör liksom till på Sportis camp. För så är det ju, att hur duktig någon än blir på en sport så är alla nybörjare i början.

Det är att ha roligt som är det viktigaste på lägret.

Artikelbild

| Bara sport, bara sport, bara massor utav sport och Emma Saleteg, Saga Myrberg Andersson, Lisa Sveen och Emma Bordalas Kambler var på plats.

– Man träffar nya kompisar, säger Annie Tuvesson som trivdes på brottarmattan i Mjölby brottarklubbs lokaler. Där blev ljudnivån ofta hög av skratt och skrik. Att varje deltagare dessutom fick öva brottargrepp på ledarna bidrog naturligtvis till den glada stämningen.