Galleri i en galleria, bakom ett elektriskt galler. Går det? Tre Mjölbykonstnärer som alla är med i föreningen Mjölby konstrunda har slagit sig ihop och ställer ut sina bilder, skulpturer sin återbrukskonst i Galleria Kvarnen.

– Vi tyckte att det är tråkigt att Galleri Kraftverk står tomt och frågade kommunen om vi får låna en butikslokal i gallerian, berättar Kjell-david Johnson som är den som kom med idén.

– Att vi är olika som bär syns väl, tillägger Denni Nero och slår ut med armen mot väggarna i lokalen.

Artikelbild

| Konstgalleri i Galleria Kvarnen i Mjölby. Konstnärerna Denni Nero, Josephine Carlsson och Kjell-David Johnson har slagit sig ihop.

Herrarnas skulpturer och målningar samsas nu om väggytorna med Josephine Carlssons påhittiga återbrukskonst. Josephine har dessutom ställt upp sin åldriga hyvelbänk som en fingervisning om hur hon skapar konst av föremål som får ny funktion – och framför allt ny skönhet.

2019 är året då konsten har lite växtverk i Mjölby. Och regrupperar sig. I höstas fick Mjölby konstförening inte ihop till en fulltalig styrelse och beslöt att ligga vilande under ett år. Därmed stängde även föreningens utställningslokal Galleri Kraftverk.

Nu pågår samtal och arbete med att skapa en förenad förening för konstnärer och konstintresserad allmänhet. Och kanske en ny arena för konstens producenter att möta sina konsumenter. Om man nu får använda sådana ord om kultur. De passar ändå ganska bra i ett köpcentrum.

– Kanske är det just här där människor handlar, fikar och går på Systemet som konsten ska finnas, funderar Josephine Carlsson.

Artikelbild

I en tom affärslokal i Galleria Kvarnen har tre Mjölbykonstnärer vernissage på lördag.

Vernissagen är på lördagen och konsten visas under två kommande helger.