Det är Thomas "Massi" Karlsson som ordnar dansbandsgala i ishallen i Mjölby den 27 april. Tre Motalaband, Casanovas, Wahlströms och Xplays spelar. Dessutom blir det rockabilly med Hub Caps från Vadstena.

– Jag har arrangerat dansevenemang i Folkets park i Motala i många år. Nu ville jag göra något i Motalas ishall men kom inte överens med motparten, berättar Thomas "Massi" Karlsson.

Så han vände sig till Mjölby kommun i stället och där blev han väldigt positivt bemött. Och nu är allt bokat och klart och ordnat inför sista lördagen i april.

Artikelbild

| Thomas "Massi" Karlsson ordnar dansgala med tre Motalaband i Mjölby ishall sista lördagen i april.

– Jag hoppas på en publik på mellan 800 och 1 000 personer. Jag har haft ett snitt på 700 i parken i Motala, säger Thomas.

Möjlighet att inta en supé blir det också innan dansmaran sätter in. Hub Caps spelar en trappa upp på vip-läktaren, där det blir pub. Där nere kan man fika, och förstås fylla på vätska – med vatten alltså. Mellan klockan 19 och 01 pågår dansen.

Men dansfesten börjar redan mitt på dagen med arrangemanget "Varning för dansband på stan". Det är medlemmar från de tre dansbanden som kommer att uppträda under cirka en timme på Jerikodalstorget.

Där kommer det även bli uppträdande med unga lokala artister i ett arrangemang av Mjölby cityförening.

Som om inte detta räckte så är det dansbandsfest även kvällen före. Fredagen 26 april kommer Lasse Stefanz turné "Exclusive – De första ljuva åren" till Mjölby kulturscen.

På lördagen arrangeras stadsloppet Runit som vi tidigare berättat om. Det är några gymnasister på Kungshögaskolan som genom ett UF-företag arrangerar ett löplopp till förmån för cancerforskning. Det blir både ett vuxenlopp på fem kilometer och ett kortare barnlopp.