– Det är jättekul att vi satsar, säger Roinne Asp, produktionsområdeschef för Postnord i västra Östergötland och norra Småland.

Den nya fastigheten ska bli en "hub", ett nav. Postnord samlokaliserar flera olika kontor och kommer att dela ut både brev och paket, åtminstone i viss omfattning.

– Ja, det blir som med gammaldags brevbärare, säger Roinne Asp, i vissa områden tar de med sig paket också. Smartare, effektivare och jättebra för kunderna.

Artikelbild

| - Det finns hur mycket jobb som helst i fordonsbranschen, säger Tommy Borg.

Postnord lämnar därmed lokalerna i Ödeshög och Boxholm och de gamla lokalerna på Kungsvägen i Mjölby. På samma sätt samlokaliseras Postnord för de västra länsdelarna i Motala.

– Ett lyft för arbetsmiljön, säger Roinne Asp. I dag är det trångt för personalen.

Det lär det inte bli i den nya fastigheten i Mjölby, 1 500 kvadratmeter på marken varav en del blir i två våningar. Lastkajer för både små och stora bilar planeras.

– Postnords 4 000 kvadratmeter område ska hägnas in, säger Tommy Borg, och därinne ska det finnas möjlighet att ladda elbilarna.

Artikelbild

Alldeles intill gamla Lundbyskolan har schaktningarbetena kommit igång. Om någon månad kommer stommarna upp och 1 april nästa år räknar Postnord med inflyttning.

– Vi skrev kontrakt med Postnord i påskas, säger Tommy Borg, och efter bara 14 dagar var byggovet klart. Det kan du skriva, kommunens byggnadskontor är superbra.

40 anställda på Postnord ska jobba här och det blir en hel del trafik, konstaterar Tommy Borg.

– Därför är den här platsen så bra. Man kommer rakt ut till de stora vägarna.

Men det är inte därför den nya rondellen byggs ute vid Smålandsvägen.

– Nej, den är till för att alla växer här, trafiken ökar. Toyota växer och vi växer. Hela stan växer.

Det är bara 4,5 år sedan Bojo utbildningar flyttade från sina gamla lokaler till nyköpta Lundbyskolan.

– Nu är den för liten också. Vi bygger ut, det blir nog 4 000 kvadratmeter till, förklarar Tommy Borg. Vi satsar stenhårt på en supermodern anläggning. Det måste vi, det finns hur mycket jobb som helst inom fordonsbranschen.Vissa veckor har vi sex kurser som pågår parallellt och folk kommer hit från stora delar av Sverige.

Expansionsutrymme finns intill den gamla Lundbyskolan.

– Vi har nästan 30 000 kvadratmeter mark här, så vi har möjligheter.