– Alla danser finns i line dance, förklarar instruktören Charles Åkerblom Roskvist för ett tiotal danssugna personer, mest damer, på äldrelokalen Zenit i Mjölby.

Han kommer från föreningen 013 Lost in line i Linköping. Det är en ideell förening med ett 60-tal medlemmar. Charles åker runt och lär ut konsten att dansa line dance.

Deltagarna i Mjölby är på olika nivå, men alla hänger med bra när Charles lär ut de 32 stegen i Cupid shuffle. Några har aldrig dansat line dance förut, medan till exempel Gudrun Ejdhed har tio års erfarenhet i sin pensionärsförening.

Artikelbild

| Christina Klasson, Gudrun Ejhed och Ingrid Brommesson och de andra på Zenit får instruktioner av line dance-ledaren Charles Åkerblom Roskvist.

I line dance dansar man en och en och risken att trampa någon på tårna är ganska liten. Dessutom är det inget problem att det bara var ett par herrar på dansgolvet.

– Det är så inom all dans, män är svåra att få upp på golvet, säger Charles.

Måndagens arrangemang var bara ett av många under Dansens vecka som började redan i lördags med dansuppvisningar. Flera dansfilmer kan ses gratis på biograferna i Mjölby och Skänninge. På tisdagen är det danstema i skulptur i skaparverkstaden på Bondegatan och på onsdag blir det mer dans på Zenit, då av orientalisk art. Vattendans i Lundbybadet måste förbokas, men fredagens tema Dans och rörelse på Prästgårdsliden, liksom lördagens uppvisning av folk- och gammeldans på Hulje återvinningscentral är öppet för alla. På söndag avslutas dansens vecka med modernare dansuppvisning på Kulturscenen.

Hela programmet med tider finns på kommunens hemsida.