Snart öppnar en hälsobutik i före detta Nilles lokal invid entrén mot Kungsvägen. Det är Pernilla Greibe som satsar på ännu en verksamhet i Mjölby. I dag driver hon gymmet Fitness4you och butiken Helfrids på Kungsvägen.

– Jag är bra på att delegera, säger hon som svar på frågan hur hon ska ha tid med dessa tre verksamheter.

Hälsokostbutiken på övre planet kommer att upphöra. Den drivs sedan 40 år av Bengt Samuelsson och ingår i Life-kedjan. Hyreskontraktet är skrivet liksom överlåtelsen av delar av varulagret.

Artikelbild

| Än så länge är gallret nerfällt. Men snart öppnar Pernilla Greibe sin hälsobutik.

– Meningen är att jag ska öppna den 3 november, berättar Pernilla Greibe.

Hon räknar inte med att ansluta sig till Life-kedjan eller någon av de andra hälsokostkedjorna. Hon säger också att hon vill satsa på ekologiska produkter. Det blir ergonomiska skor, hudvårdsprodukter och hälsokost.

– Jag vill även satsa på närproducerade varor. Jag är inspirerad av Pigga butiken i Tranås som är en hälsobutik. Min affär ska heta "Hälsobutiken", berättar Pernilla Greibe.

Hon har också knutit kontakt med "Grevinnans rum" i Gränna där tvål tillverkas. Hon ska även sälja kosttillskott men vill främst satsa på ekologiskt och veganskt. På sikt hoppas hon kunna utveckla verksamheten med webbförsäljning.

När Life-butiken upphör blir Apoteket Hjärtat den enda butiken kvar på övre planet. Det finns inga planer på att den ska flytta, enligt Dag Segrell, kommunchef och vd i Fami som nu äger och driver gallerian.

Sedan kommunen tog över har diskussioner förts med en större klädkedja om etablering i köpcentrumet. Vilken det är vill man inte säga. Men den etableringen blir inte av, enligt Dag Segrell.

– Det innebar att det blir en omstart. Arkitekten som skulle göra vissa förändringar fick därmed ett ändrat uppdrag. Och det har just startat, säger Dag Segrell.

Arkitektens uppdrag är att externt bearbeta fastigheten, och att modernisera interiören. Det kan handla om belysning, ytskikt och golv, enligt Segrell.

Inte heller när det gäller rekryteringen av operativ centrumchef blev det som man tänkt sig. Personer som kommunen hade på gång är inte längre aktuella. Rekryteringsprocessen är igång, men väntar på att kommunens nya näringslivschef kommer på plats den 1 oktober.

– Torbjörn Sjögren har jobbat 15 år på Fastighetsägarna och har mycket kunskap, menar Dag Segrell.

Skulle han rentav kunna bli centrumchef?

– Jag tror inte att han har möjlighet, och dessutom måste han nog göra sig bekant med Mjölby först i sin roll som näringslivschef. Men däremot kan han säkert bidra, säger Dag Segrell.

Tanken är inte att anställa en operativ chef, det blir snarare aktuellt med ett konsultuppdrag, tror Segrell.

– Det är lite svårt att veta hur stort jobb det innebär.