Den lilla lokalen bredvid Lindex – mitt emot Intersport – har sedan Broarnas dag i slutet av juni varit fylld med flaggor från kommunen, en sittgrupp och broschyrer.

– Vi gjorde i ordning lokalen inför Broarnas dag. Det var spontant, lokalen står ändå tom. Jag var där själv, svarade på frågor och fick lite input från invånare och politiker, säger Michael Agu, näringslivssamordnare på kommunen.

Ingen planerad turistbyrå?
Artikelbild

– Nej. Kanske kommer vi använda den till att sprida information om kommunen, eller använda den om hyresgästerna vill ha lite yta för att marknadsföra något särskilt. Vi får se, säger Michael Agu.

Första juni tog kommunens fastighetsbolag Fami, Fastighets AB Mjölby Industribyggnader, över gallerian från det australienska företaget Cromwell Property Group. Under en längre tid har köpcentrumet tappat hyresgäster och besökarna mötts av flera gallergrindar till nedlagda butiker.

– Det var inte optimalt att ta över gallerian i början av sommaren, eftersom det är semestertider. Människor vill gärna se förändring från dag ett. Men vi arbetar med att leta hyresgäster, lovar Michael Agu.