Både konserten och samtalet handlar om tillbakablickar på en långt och innehållsrikt musikerliv. Men även om framtiden. Janne Schaffer engagerar sig starkt för miljön och har just kommit ut med en ny version med Lasse Åberg och deras Electric banana band av låten "Pelikanen" – tillsammans med bröderna Norberg.

Han har hunnit fylla 73 och byggde som 12-åring en gitarr i slöjden. Nu är han Sveriges kanske mest kända gitarrist och har spelat med Abba, Ted Gärdestad och medlemmar ur supergruppen Toto. Han har skrivit massor med egna låtar och gett ut 15 soloplattor.

– I Christina Aguileras låt "Sick of sitting" har hon samplat min låt "No registration", det är ganska hedersamt, menar Janne Schaffer som även berättar om en norsk film om gruppen Toto där han är intervjuad om sitt samarbete med dem.

I konserten i Vårfrukyrkan på söndag kväll ingår Schaffer i en trio med Johan Boding och Jonas Gideon på sång. Det blir en musikalisk resa genom Schaffers musikaliska karriär där det ingår låtar av Ted och Kenneth Gärdestad, Abba och Björn J:son Lindh och förstås hans egna låtar.

– Det är så mycket som har hänt och jag har haft tur, och kanske lite skicklighet, som fått vara med vid skapandet av till exempel många av Abbas låtar, säger Janne Schaffer.

På måndag kväll ska han samtala med Daniel Röjås i Boxholms Folkets hus – om livet och musiken.

– Det blir nog en del om vad musiken har för betydelse i sorg och i glädje, säger Janne Schaffer.

Biljettintäkterna går till stiftelsen Ebbas änglar som startades av mamman till den flicka som dödades vid terrorattentatet på Drottninggatan för ett och ett halvt år sedan.