Jims bil stulen vid villan – mitt på dagen

Jim Lindqvist parkerade bilen utanför sin villa för att hämta skräp att kasta. När han kom ut var bilen borta.

Jim Lindqvists bil är fortfarande inte återfunnen, men har flera igenkänningsbara reklamtexter.

Jim Lindqvists bil är fortfarande inte återfunnen, men har flera igenkänningsbara reklamtexter.

Foto: Jim Lindqvist

Mjölby kommun2019-10-21 19:30

Klockan elva på söndagsförmiddagen parkerade Jim Lindqvist företagsbilen på uppfarten till sitt hus i Spångsholm i Mjölby kommun. När han kom ut igen kort därefter var bilen borta.

– Jag parkerade typ en meter från dörren för att hämta lite skräp att slänga. Sen när jag kom ut var bilen borta. Grannen sa att han sett två personer i en röd bil köra upp på min uppfart och sen att bilarna gasat iväg. Och innan hade de tydligen parkerat hos en granne längre upp. Han hade sett dem och då hade de gått till en annan granne, och kanske klämt på den bilen med, säger Jim Lindqvist.

Gärningsmännen fick även med sig Lindqvists körkort och plånbok, som låg kvar i bilen tillsammans med bland annat dator och fiskeutrustning.

– Vi har rapport att en okänd person har tillgripit ett fordon. I fordonet har man hittat en plånbok med bankkort och identitetshandlingar. Identitetshandlingen har använts för att låna ett fordon från en bilfirma och sen inte lämnat tillbaka detta. Man ska även ha gjort köp med bankkortet, säger Erik Terneborn, presstalesperson på polisregion öst.

– Jag fick ett samtal från bilfirman som undrade när jag skulle lämna tillbaka Mercedesen, säger Jim Lindqvist.

Ärendet är polisanmält och Lindqvist delade en bild på bilen på Facebook. Snart hade inlägget nästan fem tusen delningar och flera kommentarer som berättade att de sett bilen, men det visade sig vara fel bil.

– Min kollega har använt den andra företagsbilen som ser likadan ut fast den är mörkblå, min är svart.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!